Roots & Routes Projecten

Mind Ur Step

Voorjaar 2019 presenteert Roots & Routes in coproductie met Maas theater en dans, KVS (Be), R&R Cologne (Du) en CIE Racines Carrées (Fr) een dansvoorstelling die een ode brengt aan hiphopdans in haar puurste vorm.

...

Same Love Same Rights

Datum: 2018-2019

Hoe kunnen artiesten bouwen aan een open en diverse samenleving. Hoe kunnen we door middel van kunst bijdragen aan verandering? Dit is de basis van het Roots & Routes project Same Love Same Rights. Diverse Europese artiesten komen in Baltrum (DE) samen om awareness te creëren voor een inclusieve samenleving.

De artiesten gaan aan de slag met het maken van workshops. Video’s...

DeTalks – let’s remove the talk

Datum: 2017 - 2019

Detalks is een internationaal project waarin non verbale communicatie de boventoon voert.  Tijdens de Detalks taaltrainingen krijgen pas gearriveerde jonge immigranten, vluchtelingen en asielzoekers ondersteuning door het gesprek uit de communicatie te verwijderen.

Cultureel gedefinieerde non-verbale signalen zijn belangrijkere aspecten van communicatie dan grammatica en vocabulaire ooit zouden kunnen zijn. Daarom wil het DeTalks-project traditionele taaleducatie voltooien met non-verbale communicatie. 

Ons...

Deaf Enterprise

ROOTS & ROUTES is eind 2016 gestart met een nieuw project gericht op ondernemerschap: Deaf Enterprise.
Doel van het tweejarig project is het ontwikkelen, testen en implementeren van een curriculum voor dove ondernemers.

...

Art4act

Art4Act is een international project dat in het leven is geroepen om racisme, discriminatie en islamofobie tegen te gaan. Dit doen we met behulp van artistieke middelen en betrokkenheid van trainers, artiesten en jongerenwerkers.

...

Summerscool

Datum: 2007 - 2019

Summerscool is een succesformule van Roots & Routes. In twee weken tijd werken jonge muzikanten, dansers en mediamakers uit heel Europa toe naar een interdisciplinaire voorstelling. De intensiteit van het samenwerken met mensen die je niet kent, masterclasses van experts uit het veld en samen een mooi resultaat neer kunnen zetten is wat veel indruk maakt...

...

Next generation speaks

Next Generation Speaks (NGS) is een project van ROOTS & ROUTES in samenwerking met Urban Woorden (België), Brouhaha International (VK), Word 'n Sound (Zuid-Afrika) en Youth Speaks (VS) en lokale partner Woorden Worden Zinnen. NGS daagt jonge Spoken Word artiesten uit 3 continenten uit hun stem te ontwikkelen en presenteren en daarmee actief op te treden als 'change makers'. We zien Spoken Word naast een kunstvorm ook...