Roots & Routes – urban talentontwikkeling

 

Jongeren zijn creatief, ongeremd en zitten vol frisse ideeën. Jongeren zijn de toekomst. Betekent dit dat ze dan maar op hun beurt moeten wachten? Roots & Routes vindt van niet. We zijn een internationale beweging die jonge talenten stimuleert om hun stem te laten horen en hun artistieke vaardigheden te ontplooien door middel van dans en muziek.

jonge talenten stimuleren om hun stem te laten horen

Hoe stimuleert R&R jonge artistiek talent?

Roots & Routes gelooft in de kracht van jonge artistieke talenten, wat hun culturele of artistieke roots ook zijn. Middels ontwikkelingstrajecten bieden we hen routes om hun stem te versterken. Dit varieert van langdurige begeleiding tot kortlopende intensieve trajecten, met steeds een eindproduct als resultaat. Bijvoorbeeld een optreden, video, voorstelling  of EP. We bieden jongeren een safe space waarin ze zich vrij kunnen uiten en groeien, omringd door peers en rolmodellen. Wat gebeurt er als een zanger en een danseres de handen ineen slaan? Of als een talentvolle rapper nieuwe inspiratie opdoet over de grens en hier meteen mee aan de slag kan in een professionele opnamestudio?

Wat is er mogelijk?

Net als veel jongeren opereert Roots & Routes grensverleggend en genre overstijgend. Ons internationale netwerk biedt jong artistiek talent professionele mogelijkheden binnen en buiten Europa. Op deze manier geven we jonge artiesten een cross culturele ervaring mee, moedigen we kennisuitwisseling aan en verbreden we hun blik op de wereld. Via kunst en cultuur laat je zien wie je bent én waar je voor staat. Roots & Routes vindt het belangrijk dat jongeren hun verhaal met de wereld kunnen delen.

 jongeren zijn de toekomst en de toekomst is nu.

Wat zijn de resultaten?

 We organiseren interdisciplinaire projecten van hoogstaand niveau en bereiken hiermee duizenden mensen, zowel live als via verschillende mediakanalen. Zo geeft Roots & Routes jonge talenten handvatten om zich verder te ontwikkelen als professionals en ambassadeurs van verandering. Want jongeren zijn de toekomst en de toekomst is nu.

Roots & Routes International

Roots & Routes Nederland is onderdeel van Roots & Routes International. Dit internationale netwerk creëert interdisciplinaire projecten met jonge artiesten waarin sociale en culturele diversiteit de basis vormt.

Ga voor meer informatie naar: www.rootsnroutes.eu