DeTalks – let’s remove the talk

Datum: 2017 – heden

Detalks is een internationaal project waarin non verbale communicatie de boventoon voert.  Tijdens de Detalks taaltrainingen krijgen pas gearriveerde jonge immigranten, vluchtelingen en asielzoekers ondersteuning door het gesprek uit de communicatie te verwijderen.

Cultureel gedefinieerde non-verbale signalen zijn belangrijkere aspecten van communicatie dan grammatica en vocabulaire ooit zouden kunnen zijn. Daarom wil het DeTalks-project traditionele taaleducatie voltooien met non-verbale communicatie. 

Ons project combineert de ontwikkeling van non-verbale communicatieve vaardigheden met de non-formele leeromgevingen van podiumkunsten en media.

Roots en Routes gaat samen met partners op zoek naar reeds bestaande goede voorbeelden en ontwikkelt zelf nieuwe methoden. 

Het DeTalks-consortium bestaat naast Roots en Routes uit zes partnerorganisaties en dertien geassocieerde partners uit Zweden, Griekenland, Duitsland, Italië, Hongarije en Frankrijk.

DeTalking in Larissa, Griekenland, 25 tm 29 maart 2019

Trainers en kunstenaars van zeven Europese organisaties, waaronder het Rotterdamse Roots en Routes, brachten een week lang samen door in Larissa, Griekenland, als volgende stap in het twee jaar durende DeTalks project dat ondersteund wordt door het Erasmus+ programma van de EU.

”Tijdens deze week van intensieve workshops waren we aan het experimenteren, delen, creëren en spelen om de beste manieren te vinden om het ‘praten’ uit de communicatie te halen. Want naast gesproken taal is het belangrijk om kennis te hebben van non-verbale communicatie.

Waarom we dit doen? Omdat wij van mening zijn dat het leren van de taal van de gastsamenlevingen voor nieuwkomers in Europa niet beperkt mag blijven tot grammatica en woordenschat. Om de interactie met de autochtone bevolking succesvol te laten verlopen, moet ook rekening worden gehouden met andere cruciale aspecten van de communicatie. Cultureel gedefinieerde non-verbale signalen zijn belangrijke aspecten van communicatie naast grammatica en woordenschat.”

Dit twee jaar durende project wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie en het Erasmus+ programma.

Het project wordt gefinancierd door: Erasmus +

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwe projecten, agenda items en andere updates in je mailbox in onze maandelijkse nieuwsbrief: